Teknologi och vapen

Vapen är ett område som är brett och komplext. Det finns många olika varianter och de används för olika ändamål. Med utvecklingen som vi har haft i världen är det inte konstigt när man ser att det kommer mer och mer vapen som bygger på högt avancerad teknologi. Det här behöver inte vara negativt egentligen, men det finns fall då man kanske borde vara lite orolig. Som när folk kan skapa vapen hemma med en vanlig 3D-printer.

Teknologi som skapar en värld av möjligheter

Att teknologin tagit en så stor del i samhället som det faktiskt gör innebär också att många saker blivit mer effektiva och bättre. Man kan träffa likasinnade på nätet och diskutera sina intressen. Man kan dela och få ta emot tips och trix för hur man håller ordning på sina vapen. Det finns dock inte så många appar ännu så om man har idéer borde man gå in på Aplexa och rådfråga experter.

3D-printa dina vapen

Det finns fall då folk använt sig av den nya tekniken för att printa saker, nämligen 3D-printa. Nu kan man ladda ner modeller och skriva ut riktiga och fungerande pistoler vilket kan vara oroväckande om dessa hamnar i fel händer. Men frågan är om det kommer bli olagligt att göra sina egna vapen. Det finns såklart många delade meningar i den här frågan.

Vad säger lagen egentligen?

2017 beslagtog polisen i Malmö två vapen som de misstänker har tillverkats med hjälp av en 3D-printer. Det är skrämmande att det är så lättillgängligt idag och att människor som inte har licens för att ha vapen hemma, nu kan skaffa sig riktigt avancerade vapen. Dock är det fortfarande ganska ovanligt att det här händer så man får vänta och se vad som kommer hända i framtiden. Än så länge kan man bli fälld för olaga vapeninnehav.